Marienburg, Koewarasan, Paramaribo

  
Marienburg, Koewarasan, Paramaribo
Omdat we bij 2 gemeentes werken hebben we 2 kerken bezocht op zondagochtend. Hieronder 2 verslagen.
Bertine: 

Ik ben naar Mariënburg geweest. Het leuke was dat we een uur moesten rijden en zo veel van het land mochten zien.Wat ons allemaal erg opviel is toen we daar eenmaal aan kwamen rijden dat het niet duidelijk was waar de dienst uiteindelijk gehouden werd. Er waren allemaal huisjes met een paar carports maar in 1 van de carports vond gewoon de dienst plaats. Binnen stonden een paar plastic stoelen en twee grote geluidsboxen. Toen we naar binnen gingen was iedereen zeer vriendelijk en gaf ons meteen een hand om kennis te maken.Het was net of we elkaar al kenden zo gemoedelijk ging alles.

We begonnen met dat iedereen even moest gaan staan en zijn naam moest zeggen om echt kennis te maken. Daarna zingen en gebed wat in totaal al een uur duurde voordat de preek startte. 

We lazen Markus 7:37 en 8:11

Het ging uiteindelijk over dat wij mensen graag een teken willen zien maar wanneer is iets een teken? Of zijn we nog niet overtuigd!
Jezus heeft Zijn wonderen. Als voorbeeld noemde de voorganger de blinde man. De mensen wilden met eigen ogen zien dat Jezus hem genas. 

1. Jezus vroeg zijn discipelen wat denken de mensen over Mij?

Ons werden ook een paar vragen gesteld.

2. Wat denken de mensen in je kring/Hilversum over Jezus?

3. Wie zeg jij wie Jezus is voor jou?

Het was een mooie dienst door de interactie in de dienst maar ook omdat er avondmaal gehouden werd. 
Gaaf om zo de reis te mogen starten. We mogen samen bouwen aan het Koninkrijk van Hem. Samen werken voor Jezus Christus.

Leon:

We werden als groep zeer hartelijk welkom geheten in het kerkgebouwtje van de gemeente van Kuwarasan. De mensen daar waren enorm blij om ons te mogen ontvangen. De sfeer in deze kerk was heel ontspannen en prettig. We zongen onder leiding van een band liederen zowel in het Nederlands, Engels en Javaans. Hier werd uiteraard ook op z’n Surinaams op gedanst!

De overdenking ging over de zalving van David en werd gegeven door een Nederlandse gastspreker van de Cama. De essentie van de overdenking was dat God grote dingen kan doen met kleine, nietige mensen, die er voor het menselijke perspectief misschien zelfs niet toe lijken te doen. God vindt het hart belangrijk: Hij ging voorbij aan uiterlijke verschijning en richtte zich op het hart: Hij koos ervoor om David te laten zalven, en niet zijn oudere, gespierde broers. 

Aan het einde van de dienst werden wij als Vejo gezegend door de gemeente. Het was een fantastische dienst.

In de middag Paramaribo bezocht. ’s Avonds feest met taart want Yorick was jarig en Bertine feestte ook mee want die was dinsdag jarig. Was gezellig en lekker met een Surinaams taartje!

Een gedachte over “Marienburg, Koewarasan, Paramaribo

  1. Oi, wat zijn wij blij van jullie te horen. In Nederland hoorden we van noodweer, we wisten niet precies waar, maar moesten direct aan jullie denken. We hebben voor de bevolking en jullie gebeden. Heerlijk om te horen dat jullie zo welkom zijn. Moge God jullie zegenen bij de rest van jullie bezoek.
    Groet Hanneke en Hielke

    Like

Plaats een reactie